Over ons


Barbecueën (grillen) en roken is iets wat ik al mijn hele leven doe. Er is nu eenmaal niets leukers dan het spelen met vuur en het maken van heerlijke gerechten op houtvuur en kolen. Bij ons thuis werd vroeger nog geslacht en werd er zelf worst, ham, balkenbrij en dergelijke gemaakt. Dit was natuurlijk niet vreemd, opa was slager. Toen jaren geleden mijn ouderlijk huis werd leeggemaakt, kon je de heerlijke geur van gerookte ham in de kelder nog steeds ruiken.

Na mijn hele leven voornamelijk gegrild te hebben wat we vroeger barbecueën noemde op een gasbarbecue, houtskoolgrill en op geïmproviseerde vuurtjes met stukken gaas en plaatstaal zijn we er achter gekomen dat het ook anders kon. Dus geen gecremeerde speklapjes meer en verbrande kip welke van binnen nog bijna leefde. Tegenwoordig “werken” we met offset smokers, kogelbarbecue’s drumsmokers, barrelgrills, swing grils en keramische barbecues. En geloof me, zodra je zelf mooie stukken vlees op een lagere temperatuur hebt bereid wil je niet snel meer terug. Grillen doen we nog steeds, maar onze voorkeur gaat uit naar het low and slow. Spareribs welke je zelf ontvliest, rubt en 6 uur langzaam gaart zijn niet te vergelijken met het spul wat de meeste mensen kant en klaar kopen. Onze pulled pork wordt gemaakt zoals het hoort, met heel veel tijd en liefde. En zo geld dat voor alles wat we maken, tot aan vis, brood, gebak en groenten toe. Jazeker, ook gebak, brood en groenten bereiden we op een barbecue. Een goed eindresultaat bereik je echter enkel als de basis goed is. Met goed vlees van een goede slager, met verse groenten en verse vis.

Bij ons wordt er tenminste 3 dagen in de week “buiten ”gekookt en komen er complete maaltijden van de barbecue.

Als er vroeger ergens een feestje was dan stond ik meestal aan de barbecue. Langzaam aan zijn we begonnen om wekelijks te barbecueën en te koken op houtvuur met wat vrienden. Dit heeft ertoe geleid dat we een paar jaar geleden een BBQ vereniging hebben opgericht welke we recent officieel geregistreerd hebben. We gaan als vereniging naar evenementen e.d. om het slow cooking op houtvuur en kolen te demonstreren en te promoten. Ook hebben we het plan om aan Bbq wedstrijden mee te gaan doen. Om dit alles mogelijk te maken hebben we ons ingeschreven bij de KvK en sindsdien verzorgen we ook feesten waar we onze mooie en lekkere gerechten serveren in buffetvorm, als tappasbbq of op de manier waarop u het wenst.  Dit alles natuurlijk met als belangrijkste ingrediënten verse streekproducten en tijd en liefde voor het product.

Wilt u onze gerechten eens bekijken?


Onze gerechten

Neem contact met ons op


Bent u geïnteresseerd in wat wij doen, kunnen wij iets voor u betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden u bericht zo spoedig mogelijk.

Website made by Chrisje Fransen