Onze barbecues


Wij gebruiken voornamelijk offset smokers, kogelbarbecues, keramische barbecues, UDS-en en swinggrills om onze gerechten te bereiden. Waarom deze barbecues?

“Black Betty”, onze offset smoker op aanhanger stoken we op zuiver beuken, eiken en fruitbomenhout wat zorgt dat je een heel karakteristieke smaak krijgt aan je gerechten. De temperatuur waarmee we werken ligt zo tussen de 100 en 150 graden. Hoe dit werkt?
In een offset stook je een vuur in de vuurkamer welke de warmte en rook door een opening naar de gaar kamer(s) stuurt. Dit heeft een heel groot voordeel, je gerechten blijven veel sappiger omdat het langzamer gaard en ze zullen minder snel verbranden. Je hebt namelijk geen last van flames wat je op een gewone barbecue wel hebt als je grilt. (vet wat op de hete kolen druipt)
Onze “black Betty” heeft buiten zijn horizontale en verticale gaar kamer ook nog een bakplaat op de vuurkamer. De rook en warmhoudkast kunnen we ook nog separaat op houtskool stoken.

De UDS is een vat met deksel welke vooral bedoeld is om grote stukken vlees langzaam te garen. Dit doordat deze zeer stabiel is. Een UDS wordt verwarmd door een kolenmand welke op de bodem van het vat staat. Deze krijgt zijn zuurstof via de zijkanten onderaan het vat. Hierboven staat een deflectieplaat met vetopvang zodat het smeltend vet en vocht wat van het vlees afdruipt niet op de gloeiende kolen drupt. Boven in het vat zitten 2 roosters waar de gerechten op garen.

De keramische barbecue is een eigenlijk een soort van kogelbarbecue maar dan van keramiek. Hij bestaat uit een dikke buitenschaal met deksel waarin een binnenschaal staat waarin de houtskool komt. Doordat het keramiek de warmte goed vasthoud is deze barbecue zeer stabiel en ook uitstekend geschikt om bijvoorbeeld ovengerechten of brood te  bakken.

De gewone kogelbarbecues kennen de meesten wel. Je vult ze met houtskool of briketten en als deze goed gloeien dan bereid je hier je producten op. Meestal maken we 2 zones in de barbecue zodat we direct en indirect kunnen werken.

De Swinggrill ook wel de zwenkgrill genoemd is de perfecte manier om op vuur te grillen. Doordat je het rooster blijft draaien terwijl het direct boven het vuur hangt krijgt het vlees wel de directe warmte maar zonder hotspots. Het vlees grill je gelijkmatiger en als de temperatuur te hoog is breng je het rooster wat hoger. Hij kan ook op houtskool gestookt worden, maar op houtvuur krijg je een veel authentiekere smaak.

Wilt u onze gerechten eens bekijken?


Onze gerechten

Neem contact met ons op


Bent u geïnteresseerd in wat wij doen, kunnen wij iets voor u betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden u bericht zo spoedig mogelijk.

Website made by Kevin van Schaijk